Автор: Jessie
Публикувано на: 06.04.2011 11:48:31

Рейтинг:

Борсалино

Шапките са все по-популярен аксесоар и от няколко години първенството държи мъжката капела тип „Борсалино“, кипреща се върху женска глава.

Шапките „Борсалино“ (Borsalino) се връщат в модата, като един характерен ретро елемент. Разликата е, че сега те са предимно женски аксесоар.

Преди повече от 70 години всички уважаващи себе си господа просто били длъжни да носят шапки. Както и да ги свалят в присъствието на дама. Комунизмът малко променил модата и мъжете рязко презрели шапката с периферия като твърде буржоазна. Пък и ха повдигнеш учтиво периферия към някоя пресичаща улицата труженичка, ха са те мъмрили в ОФ-то. Както и да е, днес винтиджът (ретро тенденция от 40-те и 50-те) връща позицията на меката мъжка шапка с периферия, при това с лихвите. Тъкмо поради тази причина младите девойки така устремно носят на главиците си „Борсалино“.

„Борсалино“ всъщност е филм с Ален Делон и Жан-Пол Белмондо от началото на 70-те години на миналия век. Бандити, оръжия, яки мадами  - такива неща. И въпросната шапка, разбира се. После през 80-те се ражда Индиана Джоунс. И какво мислите краси главата му? „Борсалино“, естествено.

Мъжката филцова шапка символизира силните мачовци до момента, в който Коко Шанел не присвоява този артикул от мъжкия гардероб. Мадмоазел внедрява в своите колекции борсалиното и сама се кичи с него. През 80-те мъжките шапки се носят от жени и не само от такива, които искат да напреднат в кариерата на чисто мъжки позиции. Благодарение на Майкъл Джексън „Борсалино“ става част от реквизита на актьорите и звездите.

Днес „Борсалино“ се възражда. Носят го холивудски звезди, носят го тийнейджърки, носят го модните фенки. Носят го дори мъжете.

Галерия Борсалино
Читателски коментари

мунчо - 2011-05-17 00:02:47 0 отговори

мунчо -

Абе що пишете глупости?Джупе Борсалино е производителя на шапки, още отпреди 150 г, и фамилията му два името на шапките, а не филма с Ален Делен. Освен това се носят много повече от мъже и днес

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg