Автор: Jessie
Публикувано на: 18.04.2011 17:44:38

Рейтинг:

Чорапена

Трудно е да си представим, но пра-образът на дамския чорапогащник се фиксира в мъжките чорапи. При това, вярвайте, образците били съвършено асексуални. Първите такива чорапи са намерени в египетските гробници, а в средновековието рицарските възлюбени шиели за своите смели мъже чорапи от грубо платно или тънка кожа. Ренесансовите контета ходели с тънки чорапогащници и балонести къси гащи отгоре, защото тогава се смятало, че няма нищо по-красиво от мъжката снага. Скоро мачовците разбрали грешката си, след като мадам Помпадур (любовница на френския крал и много влиятелна политическа фигура) въвела тънките дантелени чорапи в дамския гардероб.

 

Първите дамски чорапи се прикрепяли с панделки за дългите до коляно гащи чрез дантелени и атлазени панделки. Истинският чорапен бум настъпил в началото на 20 век с изобретяването на вискозата (изкуствена коприна). Чорапите се превърнали за една нощ в абсолютният фаворит в женския гардероб – вече били финансово достъпни за всички.
 
Новите чорапи помогнали за развитието на културата – представете си как се танцува рокендрол или дори суинг в дантелени чорапи с атлазени панделки!
 
Чорапите еволюирали в чорапогащи, когато била изобретена миниполата. Адски срамотно изглеждало да се вижда дантелата изпод роклята. (Само помислете, че това днес се смята за върха на пиперливата еротика!)
 
Чорапът не е само част от облеклото. Не и след като Карла Бруни се появи на официален обяд в Елисейския дворец с черни дантелени чорапи, а след това стана първа дама на Франция.
 
Какви чорапи (или чорапогащи) да изберем?
 
Чорапът е водещата част в тоалета. Водеща, но не и единствена. Ако изберем много пъстър чорап, ще е трудно да го съчетаем с други шарки в облеклото. Така че останалата част от дрехите трябва да е просто скроена и едноцветна. Сложим ли чорапи с леопардова шарка, задължително трябва да ги допълним със семпла и сдържана едноцветна пола. Ако купим от онези прелъстителни колани с жартиери, не е необходимо да ги демонстрираме, лъснали предизвикателно изпод дрехата. Освен че излишно дразни мъжете наоколо, изглежда вулгарно. А и не е необходимо да демонстрираме на витрина всичките си дадености, нали?
 
Внимание изисква и комбинацията чорапогащник + сандали. Във всеки случай сандал с чорапи телесен цвят си е чиста цигания. Другото може да се приеме за авангардно попадение. Чорапите с ръб и отворена ретро обувка са запазена марка на Дита фон Тийз, а пъстри чорапогащи, комбинирани със сандал на дебела платформа са любими на Ема Уотсън. Изглежда младежко и нестандартно.
 
Така че, ето малко правила за добър тон в носенето на чорапи:
 
1. Чорапогащник и обувки в един тон (или телесен чорап и каквито ще обувки)
 
2. Контрастът на цветовете е моден това лято: жълта пола с лилав чорапогащник седи великолепно
 
3. Чорапи в неутрален цвят правят жената да изглежда спретната и невинна
 
4. Колкото и красиви да са пищните шарки, когато чорапът е обут, те правят крака дебел
 
5. Наопаки – надлъжното райе оптически издължава и изфинва нозете
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg