Автор: Jessie
Публикувано на: 20.04.2011 13:11:05

Рейтинг:

Ерата

Ще се съгласите ли, че времето се променя? Във всеки един смисъл. Най-вече по отношение на възрастта на хората. Особено на жените. Преди няколко петилетки хубава жена на 40 беше рядкост и я даваха като изключение по списанията: „София Лорен – добре запазена и на 40“. Днес обаче да изглеждаш добре на 40, че и на 45 е норма. Задължение. А 50-годишните продължават да се грижат за себе си с удоволствие. Ако преди само ТВ-водещите и Лили Иванова се грижеха за себе си над 50, то днес това е по силите на всяка жена, която пожелае. Всичко е толкова лесно: ново костюмче, парфюм и няколко часа в козметичен салон.

 

Ботокс революцията и пластичната хирургия изменят представите ни за земно притегляне. Всички знаем ТВ водещите, които явно се подмладяват предаване подир предаване. Най-хубавите актриси, шестващи от сериал в сериал са над 40-те. Дали ползват ботокс или не е трудно да познаем, докато сами не се похвалят, но се вижда, че са надиграли довчерашните правила на времето. Работата е там, че така се създава нов стандарт, по който почват да се ръководят всички. Можете да се обзаложите, че до 5 години, жена в пенсионна възраст с гладко девиче лице, ще е обичайна гледка. Просто днешното поколение не се предава. Какво беше казал Левски - „Времето е в нас и ние сме във времето“. Така че можем да го моделираме както пожелаем. Защото „времето е наше“. Ами така си е. И не заради ботокса. Ние се стремим към младост и хубост, а това означава, че се грижим за здравословното изхранване на организма, развиваме мускулите и гъвкавостта на тялото, ползваме козметика… И всичко това дава много привлекателни резултати, даже и без ботокс. Така че, благодарим на София Лорен. А също и на Мадона, Деми Мур, Фара Фосет и всички, които изглеждат така великолепно без да крият възрастта си.
 
Бютиманията се появи като термин неотдавна. Това е някакъв тип зависимост (понякога болестна). Пристрастеност към козметологичните процедури. И как не. Една процедура и хоп – от 47 ставаме на 28. А след няколко месеца какво? Пак да сме на 47 ли? Естествено, че следва нова процедура! На 28 светът е по-весел. Хубаво, ама после приличаш ли на себе си? Или на стандартна фолкзвезда, ето в това е въпросът. Хубавото във всичко това е, че когато колективното неосъзнато подтиква хората да са млади, стройни и красиви, повечето не лягат под ножа, а спират цигарите, минават на салати и отказват алкохола. А това е чудесно!
 
„Възрастната“ козметика става все по-стара. Помните ли, че преди 5-6 години маркировка „35+“ означаваше „козметика за възрастни“? Днес жените над 35 имат на разположение огромен спектър средства за грижа. Марката Vichy например предлага серия с маркирана възраст „60+“. След 5 години тези маркировки ще се вдигнат на „65+“ и „70+“. Гаранция! И животът следва ритъма на тези, които променят времето в себе си. Днес е нормално да се роди над 40 и да се видят младоженци на 55. И ни чакат още и още предизвикателства и открития, защото времето е в нас и ние го моделираме по свое усмотрение.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg