Автор: Jessie
Публикувано на: 18.04.2011 18:29:54

Рейтинг:

Грешки

Нищо не преобразява така жената както любимият мъж и… гримът.

И нека да преговорим набързо какво да НЕ правим с грима си, за да не се преобразим в клоун или в сестра на Баба Яга.

   1. Неправилно подбран тониращ цвят. Дама, която ползва неподходящ тон фон дьо тен, прави впечатление и в най-гъстата тълпа. Например лицето й е като препечено в сравнение с бледната шия. Или блузата е протъркала издайническа бяла черта близо до деколтето и се вижда друг цвят кожа. Правило: фон дьо тенът трябва да е еднакъв с естествената кожа. Като се нанася, трябва и мъничко да се цапне под брадичката, а след това да се разнесе. Съвет: жълтеникавите тонове седят добре на всякаква кожа за разлика от розовеещите. Който се колебае какво да избере, нека се спре на жълтеещ фон дьо тен.

В магазина често се виждат дами, които изпробват тестер върху дланта си. Но кожата на лицето ни е различна от тази на ръката. Слага се мъничко от помадата върху челюстната кост. Там най-добре личи подхожда или не новият фон дьо тен.

   2. В бързината сутрин жените често слагат руж вместо грим на очите. Трябва да правим това много внимателно, защото розов клепач изглежда разплакан и измъчен. Така че, ако се гримираме по този начин, задължително слагаме очна линия или контурен молив в тъмен цвят (черен, кафяв, сив) над миглите.

   3. Ако очите са много събрани от вътрешната им страна точно до носа се слага малка точица бял грим, това оптически ги раздалечава. Тази точка не бива да е много ярка. Освен това не подхожда на раздалечени или изпъкнали очи.

   4. Моливът за устни. Да се наплеска два или три нюанса по-тъмен от червилото цвят молив не е нито модерно,нито красиво. Направо да си кажем: ако се наконтим така, ще приличаме на повлекани. Сякаш сме пили какао и сме забравили да си избършем устата. Доста грозно! И така – ако имаме тънки устни или искаме да пооправим контура им – избираме светъл контурен молив или такъв като червилото. Нанасяме максимално близо до естествения ръб на устните. Не натискаме много. След поставянето на контура можем да го разнесем с пръст към вътрешността на устните, за да се прелее естествено. После поставяме малко пудра около външния ръб на устата, за да не се разтече червилото (особено ако е ярко по цвят). Чак тогава слагаме червилото. Излишната част попиваме с книжна салфетка. Иначе ще залепне по зъбите. И последно: блясък за устни отива на тънки и прибрани уста, а не на пищни и силиконови. Същото се отнася и до ярките алени цветове.

   5. “Нарисувани“ вежди. Веждите трябва да са сресани и гладки. Без да се заиграваме. Ако прекалим с оцветяването или попълването им с тъмен молив, ще станем карикатурни като застаряваща бар-дама. Веждите се тонират с много мек нюанс, близък до собствения ни цвят. Излишеството се попива с памуче, за да не залепне за челото или по клепача.

Грешки при гримирането или какво да не правим
Грешки при гримирането или какво да не правим
Грешки при гримирането или какво да не правим
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg