Автор: Jessie
Публикувано на: 29.04.2011 14:20:09

Рейтинг:

Грижа

На тийнейджърите никак не им е лесно. Не стига, че самите те не знаят кои са, ами и разни родители и учители им се мотаят, за да задълбочават проблемите им. На всичкото отгоре бушуващите хормони ги превръщат в големи гора, навличайки им неприятности като килограми в повече, мазна кожа с пъпки и изпотяване дори 10 мин. след баня.

Малко от подрастващите са в състояние да изтърпят лудите хормони докато нещата се оправят и кожата се изчисти. А младите госпожици дават мило и драго да бъдат привлекателни и всички да ги харесват.

Мазна кожа

Повечето тийнейджъри имат в изобилие омазняващи вещества, това е заради хормоните, няма страшно: към 20-тата година нещата се нормализират. А до тогава, за мазната кожа се препоръчва глина или хума (бяла глина). Прави се маска с една лъжичка хума, толкова мед, капка приятно ароматично масло, 2 лъжици вода и всичко това се намазва на лицето. Глината прекрасно почиства кожата, избистря тена и има матиращ ефект.

Черни точки

По медицински казано „комедони“. Те не са мръсотия, залепнала по кожата, а запушени пори. Запушени от мъртви клетки, които се нуждаят от пилинг. Най-добрият начин за избавяне от черните точки е посещение на козметичен кабинет, където да ги премахнат с помощта на цитрусови киселини. Ако го правите у дома, гледайте да пипате внимателно, че да не почервенее и да не се подуе кожата. И да нямате пари за козметичен салон, не се разстройвайте: много момичета споделят, че маска с хума очиства по-добре от скъпа козметика. А ако ще почиствате точки сами у дома, първо си направете парна баня над нагорещена тенджера с вода (главата си покрийте с хавлия), но гледайте да не ви призлее от сауната. После почистете кожата с лавандулов спирт. И го правете вечер, за да може до сутринта раздразнението да е отшумяло.

Пъпки

Те са убийствен проблем в юношеска възраст. И се появяват не само на лицето, но и по гърба, раменете и гърдите. Повишената активност на мастните жлези предизвиква пъпките, а тя пък се обяснява с хипер производството на мъжки хормони. Затова се случва гинеколозите да предписват противозачатъчни на момичета, които изобщо не излизат с гаджета, за да регулират хормоналния им баланс. Ако имате пъпки, задължително следете с какво се храните. Мазни и сладки неща са протиовопоказани за вас. Плодове, зеленчуци и пълнозърнест хляб облекчават ситуацията. И все пак, ако козметичните средства и диетата не помагат, а вече сте над 20 години, значи има проблем в координацията на организма. Може да се дължат на гинекологични или гастроентерологични проблеми и е добре да се консултирате с лекар.

Галерия Тийн кожа
Грижа за кожата в юношеска възраст – да се научим на красота
Грижа за кожата в юношеска възраст – да се научим на красота
Грижа за кожата в юношеска възраст – да се научим на красота
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg