Автор: Jessie
Публикувано на: 28.04.2011 17:47:11

Рейтинг:

Идеална

Знаете ли колко може да се промени лицето ви, само с малка корекция на веждите? За да се придаде красива форма и да се оформи лицето в перфектно съвършенство, понякога е необходимо отскубването само на няколко косъмчета.

 

Да се намери идеалната форма на веждите точно за вашето лице изобщо не е сложно. За тази цел се възползвайте от молив, който опрете на долната, най-широка част на носа. Изправете молива успоредно на нослето и там където моливът се пресича с линията на веждите, трябва да е техният край. Ако стърчат отвъд молива, значи веждите ви минават за „сключени“ и можете без угризение да отскубнете излишеството. След 2-3 подобни опита с молива, ще придобиете автоматичен усет и ще се справяте чудесно без помощни линийки.
 
По отношение на външния край пак ползвайте същия молив. И този път опрете долната част на молива в долната най-широка част на нослето (както преди малко), но горният край на молива позиционирайте към най-външната част на окото. Моливът продължава ветрилообразно в посока към косата и там, където докосва веждата, тя трябва да свърши. Всичко отвъд тази точка е излишно. Можете да го отскубнете.
 
За да се оформят веждите трябва внимателно, но рязко да се отскубва всяко излишно косъмче. За тази цел с една ръка плътно придържайте кожата, а с другата ръка работете внимателно и бързо с пинсетата.
 
Винаги започвайте работа от вътрешната естествена извивка на веждата (над окото) и се движете в посока към линията на косата. Накрая с малка четчица срешете веждите си (може да ползвате стара четка от спирала за мигли).
 
Правилно подбрана форма на веждите може да помогне за оптическото усъвършенстване на лицето.
 
На ПРАВОЪГЪЛНО лице най-често прилягат вежди със средна ширина и естествена извивка.
 
За КВАДРАТНО лице се препоръчват широки, минимално извити вежди, директно преливащи в права линия от средата на окото към външната част на лицето.
 
При КРЪГЛО лице веждите трябва леко да се поизправят.
 
А на ТРИЪГЪЛНО лице – леко да се скъсят.
 
За много гъсти и плътни вежди понякога помага електро и лазерната епилация (но там трябва постоянство, защото ефект се постига най-рано след 6 сеанса).
 
При противоположния проблем: светли и рехави вежди се препоръчва специален мек молив за вежди, който трябва да е в светъл, сходен с косата цвят (стига косата да не е оцветена в лилаво или зелено). В козметичните салони се предлага трайно оцветяване на вежди, а има и възможност за перманентен грим (татуировка) на веждите.
 
Ако смятате, че почистването на вежди със собствената ръка е равносилно на самоубийство, във всеки козметичен салон ще ви помогнат да премахнете нежеланите косъмчета срещу съвсем скромна сума. За вас ще остане задължението просто да поддържате формата, залавяйки се за пинсетата през ден-два.
Идеална форма за веждите
Идеална форма за веждите
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg