Автор: Jessie
Публикувано на: 12.04.2011 11:40:00

Рейтинг:

Живот

Вчера, както си се разхождах из магазина на Benetton и… за малко да припадна! Точно срещу мен се блещеше весело розово прасе, яздено от още по-весело ситничко врабче! Щампирани върху цяла плеяда потници, гащи и халати. Естествено, няма нищо странно в магазина на обединените цветове да е шарено, но надписът над прасето и врабчето гласеше “La Vie En Rose” (Живот в розово).

През 2009г. филм с това заглавие взе Оскар. Разказваше се за живота на Едит Пиаф. Най-известната певица на френски шансони за всички времена. И символ на Франция. И на първата половина на 20-ти век. И на свободата на духа. И на какво ли още не.

„Пиаф“ на парижки жаргон значи врабче. Викали й така, защото била знаменит дребосък. И ето, че врабчето на Benetton язди розово прасе! „Живот в розово“. Щях да се пукна от смях. Двама млади продавачи се блещеха срещу мен и навярно мислеха, че съм превъртяла. (Вероятно Едит Пиаф е била прочута още преди да се родят бабите им).

Със сигурност сладкогласното врабче на Франция не е имало предвид ездата на розови прасета, когато е създавалo песента „La vie En Rose“. Обезателно обаче, ако съзре отнякъде вариацията на Benetton, и тя ще се смее с глас.

Весело. И създава настроение. У дома. И за цялото семейство.

Снимки:benetton.com

Живот в розово от Benetton
Живот в розово от Benetton
Живот в розово от Benetton
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg