Автор: Jessie
Публикувано на: 21.04.2011 12:52:26

Рейтинг:

Какво

Без дрехи – това не е фигура, това е красиво ТЯЛО. Тук става дума за чистата кожа, отсъствие на всякакви петна, стрии, целулит и пр. Става дума за извивките и здравата коса. Става дума за тяло, което ще ни впечатли на плажа. Но то няма нищо общо с хубостта на фигурата.

 

Повярвайте!
 
Фигурата е пропорция, стройност и грация. И се създава от дрехата и умението да я носим в пространството. Тялото под облеклото може да е далеч не толкова съвършено.
 
Имаше някога един такъв виц: Мъжът трябвало да се жени и висшите сили го питали какво предпочита - жена му да бъде красавица нощем и страшилище през деня или обратното, ослепителна хубавица денем, на която всички се възхищават, и страшилище през нощта (не помня какво избираше женихът в крайна сметка). А ние какво бихме избрали за себе си?
 
Не ви ли се е случвало: на плажа или край басейна срещате възхитително създание, нито грам целулит, крака като от реклама за чорапогащи, стегнато тяло, високи гърди… после създанието се намъква в дрехите си и – хоп – някак се изгубва! Нито грация, нито шик, нито очарование. Красивата хармония е пропаднала в тениски и шорти. Или в каквото там е облечено.
 
И обратното се е случвало: супер хубавица, дългокрака, с талийка като на оса, великолепно деколте. Ароматна, чаровна, сияеща. Очите ти се залепят в нея. А като се съблече на плажа и виждаш – и целулит си има, и коремче, пък и гърдите едни такива малки.
 
Та кое всъщност е за предпочитане? Природата да ни е дарила щедро, а ние да нехаем или сами да си знаем как да управляваме каквото си имаме, така че да процъфти и пребъде?
 
Истината е страшно проста: красотата е в главата! С други думи, момиче, което е умно и управлява даденостите си хитро, се превръща в красавица! Не е нужно дрехите да са хипер маркови. Нужно е да подчертават хубавите качества на тялото. Не е нужно тялото да е супер изваяно, нужно е дрехата да подчертае неговите позитиви. А най-необходимо от всичко е да знаем как да носим това тяло в пространството. Походката, движението. Ето това е важно.
 
Двигателната култура се изработва много лесно. Йога, танци, стъпване на пръсти, плуване и малко самоконтрол вършат прекрасна работа. Погледайте два-три клипа на танцьорки. Примерно фламенко. Или арабски танци. Или аржентинско танго. Ето какво трябва да правим: брадичката изправена, раменете изпънати, стъпалата движат тялото сигурно, но гъвкаво, сякаш танцуват. Ръцете са изразителни и изящни, без да ги размахваме като вятърна мелница…
 
И разбира се – всички танцьорки се усмихват! Това е главна характеристика на красотата.
Какво прави женската фигура красива
Какво прави женската фигура красива
Какво прави женската фигура красива
Какво прави женската фигура красива
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg