Автор: Jessie
Публикувано на: 12.05.2011 18:47:58

Рейтинг:

Кожа,

За красива, порцеланова кожа мечтаят много жени. Но въпреки изобилната информация за козметика, грижи и салони, все така щастливките с гладка безупречна кожа са малко. И дори най-информираните дами понякога правят грешки, които им пречат по пътя към идеалната кожа. За радост грешките са лесни за преодоляване.

1. Често жените мият кожата си с по-сини или твърде пенливи сапуни, които не са им нужни. Мекият, щадящ сапун не е пенлив, а обилно пенещите се сапуни изсушават и състаряват кожата. Дори да имате мазна кожа, нежният сапун ще свърши работа. Женската кожа е много нежна и не бива да се третира със силни перилни вещества. Изобщо – колкото повече натурални продукти има в сапуна, тоника или лосиона толкова по-добре за кожата.

2. Смята се, че пилингът запълва бръчиците, освежава кожата, избистря тена и овлажнява. Но да се ползва пилинг ежедневно е грешка. Различните твърди частици в пилинги и скрабове могат да раздразнят или механически да повредят кожата. Внимавайте с тях. Освен това подобни почистващи средства не са нужни на кожата ви, ако сте под 30 години, до тази възраст тя се справя сама с почистването.

3. Прекалено често посещение в салоните за красота. Така си е – харченето на големи суми за козметични процедури още не значи, че правите най-доброто за кожата си. Понякога козметикът не знае какви са потребностите на кожата ви или иска да изкара максимално парички на ваш гръб. Обаче кожата може да реагира с алергия или обрив на прекалените грижи. Освен това честите процедури – облъчвания и разтривки уморяват кожата.

4. Забравяне на слънцезащитния крем вкъщи. Кремът със слънчева защита не е нужен само за плажа. А за всеки ден. Даже и през зимата. Купувайте си червила и пудра със защита 15 SPF, това е важно, защото дори и устните изгарят, а това е болезнено и вредно.

5. Нека повторим старото правило още веднъж – не си лягайте без да сте свалили грима! Задължително измийте лицето вечер и не само с вода, а с лосион и сапун. После подхранете с крем, ако има нужда от това. Инак може да си докарате алергия.

6. Следете за срока на годност на козметичните ви вълшебства. Някои жени си купуват твърде много козметика, а после им е жал да се разделят с нея. Не правете компромис със срока на годност. Иначе не разхубавявате лицето си, а му причинявате вреда. В крайна сметка това е добър повод да си купите нещо ново!

7. И последно, което няма да ви го каже нито един козметик в света: хубавата здрава кожа не се нуждае от скъпарски крем със зелени водорасли, никнещи само в Японско море… А само от достатъчно вода за пиене и въздух за дишане.

Кожа, съвършена като порцелан
Кожа, съвършена като порцелан
Кожа, съвършена като порцелан
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg