Автор: Jessie
Публикувано на: 03.05.2011 14:52:57

Рейтинг:

Колко

Важно ли е да си сериозен наистина? Ами важно е. Важно е да се правиш на велик, да глътнеш бастуна и да спазваш поведение на сушена скумрия, за да можеш да допълзиш до кариерните върхове. Или докъдето там са тръгнали повечето.

Адски е важно да бъдеш сериозен, скучен, сив и пепелив. Ако искаш да се умопомрачиш и преди да доживееш 30 да забравиш защо си роден – тогава е много важно да бъдеш сериозен.

Във всички други случаи да си сериозен е бреме. Всеки мъдрец ще ти каже, че ако искаш да доживееш 100 години е най-добре да не се вземаш на сериозно.

Докато другите броят калориите, ти си гризкай парче курабия. От това не се умира. Нито пък се напълнява драстично!

Докато другите под строй носят черни пингвински костюми, ти си облечи зелената рокля, оранжевата жилетка и червените сандали. Цял ден ще ти е весело и ще се усмихваш.

Докато другите се късат от яд, че нямат Audi незнам кой модел, ти си вземи велосипед. Супер здравословно, весело, енергизиращо. И несериозно!

Когато останалите се цъклят в телевизора да зяпат поредното безкрайно шоу… ти събери приятелките на сладоледено парти или пък на спагети. Сложете си клоунски носове и пейте на 3 гласа. Или танцувайте на фона на африкански ритми. И главното – не бъдете сериозни!

Животът е адски кратък, за да го пропиляваме в тежка скоминясваща сериозност. Наистина. Всеки път, когато обстоятелствата ти позволяват – не се дръж сериозно. Напротив, смей се! Усмихвай се! Преживявай! Рисувай (Дори да не можеш – прави цветни импресии). Пей си (дори да си фалшива - тананикай). Разхождай се сред зеленина (може и в кварталната градинка). Откъсни си цвете (дори да е глухарче - цветята носят радост).

Усмихвай се на бебетата в колички, на влюбените гълъби, на шарените тийнейджъри. Защото „от усмивката тъжният ден просветлява“ и животът спира да бъде така противно СЕРИОЗЕН!

Галерия Весели неща
Колко е важно да бъдеш сериозен
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg