Автор: Jessie
Публикувано на: 11.05.2011 12:51:55

Рейтинг:

Костюм

Нека да си го кажем направо: жилетката беше изпаднала под долна мъртва точка в гардероба на мъжете. И си лежеше там дълги години.

Така е, но днес, когато модата се връща към времето на дядовците ни (а в някои случаи и към дядовците на дядовците), мъжкият костюм от три части триумфира на официални събития, в бизнес клубове, в офиси и даже на улицата. Направо да не повярваш!

Костюмът от три части открай време е прослава за уменията на шивача, но също е и доказателство за благородството на собственика му. Костюмът с жилетка говори за аристократизъм. Мъж с жилетка не е кой да е.

Ето че „старата традиция отново ни събира и отново рицари се срещат на турнира“. Откак няма рицарски доспехи съществуват костюми и – вярвайте ми – по жилетката са посрещали в някои благороднически зали.

Естествено, днешните жилетки не са бродирани, нито са инкрустирани с диаманти и рубини. Най-много да са декорирани в райе или каре. Жилетката на 2011-та е в пълна съгласуваност с останалата част на костюма. Ако господинът пожелае, може да сложи каре върху жилетката на раиран костюм или обратното, но все пак не бива да се прекалява с артистичността: тройният костюм изисква строгост и академичност.

Деколтето на костюмната жилетка трябва да е с V образна форма и да завършва между гръдната кост и долната част на гръдния кош. Други форми на деколтиране се приемат като модна ексцентричност, а и са неудобни за носене.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg