Автор: Jessie
Публикувано на: 05.05.2011 18:17:04

Рейтинг:

Летен

Летният макияж е отделен раздел в изкуството на гримирането. Поради това много козметични фирми пускат отделни колекции грим, специално предназначени за горещия сезон.

Главните тенденции за лято 2011 са природните цветове: цветята, слънцето, небесният лазур и землистите оттенъци. Например Dior, Chanel, Max Factor и Givenchy ни радват с ярки „цветни“ боички, а Guerlain, Yves Saint Laurent и Art Deco предлагат да потънем във вселената на пясъчните и морските цветове.

Лятната колекция на Dior се нарича Electric Tropics (Електрически тропици) и включва микс от пастелни и ярки оттенъци от нежно розово до наситено кафяво. Червилата са в оранж и ярко розово, блясъкът за устни и лаковете за нокти от серията Dior Vernis също.

Лятната колекция на Chanel - Les Fleurs d’Ete носи полъх на вдъхновение от лятната градина на Питър Филипс – криейтив директор в компанията. Така или иначе, летният грим на Chanel събира в себе си наситените цветове на лятна градина: розово, прасковено, коралово, жълто и цветът на лятна трева. Блясъкът за устни е предвиден в три оттенъка – праскова, роза и корал. Лаковете за нокти са цитрусови и са от серията Le Vernis Mimosa.

Лятната козметика на Givenchy е изцяло в сочни, сигнални цветове и носи името Acid Summer. Гримовете в девет ярки нюанса Le Prismissime Yeux станаха мигом хит на пазара. Блясъкът за устни Gelee d’Interdit се тиражира в 13 цвята и може да се използва за всяка житейска ситуация. Лятната серия на Givenchy е идеална и за далечно пътешествие, и за плажа, и за офиса в горещите дни.

Лятото на Dolce&Gabbana е италианско. Козметичната серия на лейбъла излиза под името Italian Summertime – една цветова интерпретация на красотата в Сицилия. Женственост, чувственост, чар. Хитът в серията е ярко кораловият руж и крещящо розовият лак за нокти: задължителни за истинските модни фенки. Сицилианската визия включва искрящия шоколадов блясък и четири вида червила. Любителките на необичайни цветове сигурно ще харесат лилавата очна линия и спиралата в лила, която подчертава блясъка в очите, независимо от цвета им.

Колекцията на Estee Lauder носи названието Bronze Goddes Collection и асоциира слънчев плаж, океан, прозрачни вълни и златен пясък. Гримовете на Estee Lauder са палитра от примамливи пясъчни и морски оттенъци, които никого не оставят равнодушен. Най-очакваната част от колекцията е 6-цветната палитра гримове Island Oasis Eyeshadow Palette, но и прекрасният бронзов руж Sea Star Bronzing Blush по нищо не отстъпва първенството. Ружът заслужава внимание, защото помага да се подчертае слънчевият тен и създава ярък и свеж плажен образ.

Палитрата на Max Factor включва 24 нови цвята и представлява главозамайващо разнообразие от оттенъци. Гримовете са разделени в тройки, а най-интересни от тях са Pajama Party и Rainforest. Блясъкът за устни Max Colour Effect Gloss Cube е с ясен и сочен нюанс на цветове и ягоди. Производителите се кълнат, че са създали формула, която не полепва по зъбите. Модният летен маникюр от Max Factor обезпечават с 3 нюанса: Bright Orange, Coffee Brown, Soft Toffee.

Лятната колекция, предложена от Guerlain, е извънредно стилна, както по оформление, така и по съдържание. Колекцията се нарича Terra Inca и видимо носи вдъхновение от античните индиански култури. Цветовете са като в старите стенописи, намерени в индианските селища – земни, златисти, бронзови и теракотени. Гримовете са кремообразни и носят имената Bahia (розов), Maya (бронзов) и Havana (кафе). За разлика от другите продукти, червилото и блясъкът за устни са много ярки: класически червен, наситено розов и модно оранжев.

Тагове: красота, грим
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg