Автор: Jessie
Публикувано на: 26.04.2011 17:09:47

Рейтинг:

Медът

Медиците все по-често повтарят отвред, че трябва да подслаждаме живота си с мед вместо със захар. Медът значително съхранява здравето на организма и удължава живота.

 

Учените доказват твърденията си с опити над възрастни мишки: старите гризачи били поставени на медена диета. След 2 седмици се подобрила стресоустойчивостта им, жизнените им показатели влезли в норма и общата жизненост на опитните мишки се повишила като в тяхната ранна младост.
 
Удивителните антиоксиданти, намиращи се в меда, противостоят на стареенето и похабяването на организма, укрепят имунитета и възвръщат младостта.
 
Учените стигнали до логическото заключение, че ако това се случва с гризачи (които далеч не са медолюбиви), то с хората ефектът ще бъде много по-ярък и изразителен.
 
Всъщност, много хора могат да потвърдят изводите на учените, защото не един и двама сме изпробвали възхитителния ефект на прополиса, пчелното млечице и даже на натуралния восък (който стопен в зехтин се превръща в превъзходен мехлем срещу белези и рани).
 
Ами че нашите баби – някогашни буржоазни хубавици – поне 50 години преди откритието на учените са знаели, че сутрин на гладно се пие гореща вода с лъжица мед и лимоново резенче, за великолепна кожа и очистване от токсините.
 
А пък великата хубавица Клеопатра още преди 2 000 и няколко стотин години се е възползвала от познанието, че ваната с разтворени в нея мед и мляко прави кожата нежна като кадифе.
Галерия Медена хубост
Медът е еликсир на младостта
Медът е еликсир на младостта
Медът е еликсир на младостта
Медът е еликсир на младостта
Медът е еликсир на младостта
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg