Автор: Jessie
Публикувано на: 09.05.2011 13:42:48

Рейтинг:

Ноктопластика

Красивите ръце са един от най-важните елементи в образа на перфектното момиче. За да изглеждат ръцете ви винаги внимателно обгрижени, е нужно системно да се прави маникюр. Някои щастливки имат здрави нокти, лъскави и твърди като мрамор. Но има и други жени, които не по-малко желаят да притежават хубав маникюр, но ноктите им се чупят като вестници. Тъкмо в тяхна чест е създадена процедурата за наставяне и изграждане на нокти, наречена ноктопластика.

Благодарение на пластиката можете да придобиете маникюра на мечтите си, дори и ако природата не ви е надарила с големи и здрави нокти. Обаче безвредно ли е това?

За тези, които искат да увеличат нокътната плочка, трябва да кажем, че има две популярни технологии: акрил и гел.

Процедурата на акрилното изграждане е по-сложна и многоетапна. Отначало се изпилва връхният слой на нокътната пластина, после се намазва един пласт от акрилното вещество, отново се изпилва и полира. Ноктите от акрил са много красиви и дълготрайни. Ако акрилен нокът се деформира, може без проблем да бъде възстановен в салон за красота. Процедурата по сваляне на акрилния маникюр е бърза и лесна: ноктите се разлепят и се „демонтират“ с помощта на специална течност.

Изграждането на маникюр с гел е като че ли по-проста процедура. Гелът на няколко пъти се нанася върху нокътя, а после се втвърдява под лъчите на ултравиолетова лампа. За да се придобие необходимата здравина, процедурата може да се повтори няколко пъти. След като гелът се втвърди, майстор-козметикът го изпилва в желаната форма. Махането на гела става с пилене, чак до изстъргване на собствената нокътна плочка, което изобщо не е приятно. Да се поправи повреден или счупен нокът не може и трябва старият гел да се изпили и да се конструира нов нокът.

И в двата случая процедурата трае около 2 часа.

И все пак ноктопластиката си има своите плюсове: с удължени и красиво оформени нокти ръката изглежда красива и поддържана. Върху изкуствения нокът може да си правиш колкото желаеш експерименти и да се лакираш до припадък. Освен това лакът държи малко повече върху акрилни и гелени маникюри отколкото върху натурален нокът.

Все пак не забравяйте и за недостатъците: ноктопластиката изисква изстъргване на собствения нокътен емайл, което може да влоши здравето и така меките нокти да станат още по-чупливи.

По време на бременност и кърмене ноктопластика не се препоръчва, а също и на нокти с гъбички или алергия.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg