Автор: Jessie
Публикувано на: 11.04.2011 11:19:51

Рейтинг:

От

Суровите зимни студове постепенно отстъпват на пролетното слънце и съвсем скоро ще се натъкмим в отворени обувки, а от там до сандалите и чехлите е едно премигване време. Добре, но готови ли са крачетата ни за показване пред хората?

За да дефилираме с гордост по улицата, трябва да се грижим за стъпалата си и от време на време да си правим педикюр.

След като светът полудя по СПА процедурите (буквално от латински „здраве чрез вода“), естествено бяха измислени и припомнени милион хитрини и за СПА педикюрирането. Най-важното в СПА тенденцията е, че освен полезни, това са много приятни процедури. Те комбинират обработката на петите, масажа на стъпалото, грижата за кожите около нокътя и оформянето на нокътната плочка. В салона за СПА услуги се използват само натурални съставки на ароматите и мазилата, това също се включва в модната тенденция. И чрез прастарите римски био-методи, крачетата стават копринено меки и нежни като на бебе.

Апарати за педикюр. Тези уреди се ползват с огромна популярност, защото безболезнено отстраняват проблемите от стъпалата. За разлика от класическия, при педикюра с апарат, процедурата се осъществява без вода и режещи инструменти. При безпокойство от мазоли, кокоши тръни, брадавици и враснати нокти се доверяваме на апарата. Благодарение на него безболезнено се отърваваме от грижите, а и краката изглеждат супер.

Френски педикюр. Става дума не само за прочутото лакиране розова плочка с бледо връхче, а и за самото третиране. То включва суха обработка (без киснене във вода), чрез търкане с пемза и пиличка.

Съвременният френски лак включа не само розово-бяла плочка. Модните фенки ползват всякакви цветове, важното е да бъдат характерно разделени нокътя от плочката. Възможно е да бъдат оцветени дори в черно и зелено.

По отношение на модните за топлия сезон цветове, можем да кажем следното:

- телесният цвят прави нокътя да изглежда здрав и отива на всички тоалети

- кораловият е истински писък, изобщо гримовете в оранж са предпочитани от дизайнерите това лято

- златистото и сребърното отиват както на мургави, загорели кожи, така и на много светли Пепеляшки

- неоновите цветове са любим избор на доста дизайнери, така че запасявайте се с искрящи бутилчици

- червената палитра също е на мода, особено приглушените и задимени керемидени нюанси. Те правят крачето да изглежда изискано и женствено по класически начин.

Галерия Педикюр
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg