Автор: Jessie
Публикувано на: 21.03.2011 11:23:33

Рейтинг:

Пролетни

Днес е първият пролетен ден. Добре де, може и да е утре. Тъкмо време да направим списък на необходимите (според дизайнерите) аксесоари и принадлежности за новия сезон. Какви чанти ще носим през 2011-та? Какви слънчеви очила ще са на мода? Какви украшения са най-популярни на модния подиум?

Котешки очила, връщащи ретро духа на 50-те, сякаш избрани от Мерилин Монро, се появяват в колекциите на Christian Dior, Giles и Jeremy Scott. Идеални за любителките на стила-вамп или просто ретро намигване.

Масивни гривни: те са незалязващи. Преди 2 години гривни, напомнящи украшенията на африканските племена, бяха на гребена на модната вълна. В колекциите на Дона Карън (Donna Karan) и L.A.M.B (Гуен Стефани) разноцветни и разностилни грамадни гривни с достойнство се поклащат на ръцете на манекенките.

Същото може да се каже и за грамадните гердани. Просто след няколко сезона минимализъм, модата се обръща и често на подиума виждаме пъстри и ярко принтирани рокли, комбинирани с гигантски и крещящи огърлици. Очевидно според дизайнерите, огромните гердани са нещо като произведение на изкуството.

Тюрбани. Източните мотиви по дефиниция привличат вниманието на дизайнерите. Още от началото на 18 век Ориентът е слабост на творците от Запада. (Вероятно защото никога не са живели на границата на Ориента, за да видят хубаво ли е. Това обаче е друга тема.) Jason Wu, John Galliano и Giorgio Armani тази пролет са почитатели на източния шик. Приканват ни на пътешествие към приказния Изток и ни увещават да сложим тюрбан.

Чантичка на колана. Личното ми мнение е, че в тази тенденция няма нищо женствено. Освен това напомня някогашните чейнчъджии, които се въртяха в общественото пространство в началото на 90-те. Според дизайнерите обаче, портмоненцето на колана е много удобен аксесоар.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg