Автор: Jessie
Публикувано на: 05.04.2011 10:27:31

Рейтинг:

Съвършен

Напоследък модните ревюта ни засипват с идеи за „истинската жена“. Забелязали ли сте, че през 80-те дизайнерите са били обзети от манията по свръхжената (голямата сестра на Роки, Рамбо и всички тези типове биткаджии с широки рамене и грубо поведение), през 90-те жените бяха небрежни и мърляви както повеляваше гръндж течението (носеха плетени чорапи и гуменки с копринени рокли на цветя и така ходеха дори на тържествени събития), през 2000-та дойде на власт Jil Sander и всички потънахме в минимализма (нито цвят, нито форма, нито едно украшение дори), после се роди унисексът и всички заприличахме на Танк-гърл.

И така, ето че днешните ревюта ни вкарват в новото десетилетие с преродената жена. Талията й е на мястото, бедрата са с естествени за пораснала жена размер, деколтето отбелязва щедрост. Косата може да е дълга или къса, стига да е украсена с букли и чисто сресана.

Така че, нека поговорим за съвършения силует. Така както го разбират модните диктатори днес. Първо: талията е подчертана. Само че не както в предишните петилетки (с дебелите колани и хипертрофираните рамене). Талията си е на мястото, коланчето е фино и изящно. Раменете също са където трябва да бъдат и не е необходимо да бъдат наливани с подплънки.

За да се постигне женствен ефект, най-лесно е да се поиграе с обемите. Ако облечете клош или разкроена пола, гледайте горната част на тоалета ви да е прибрана към тялото. И обратното: сложите ли широка блуза или тумбесто яке – спрете се на права тясна пола или на панталон по крака.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg