Автор: Jessie
Публикувано на: 01.04.2011 15:37:06

Рейтинг:

Шалчето

В гардероба на всяко момиче съществуват няколко безценни вещи, благодарение на които тя за секунди може да се превърне в истинска лейди. Обувки на ток, черна пола, права като кюнец, и семейните скъпоценности, наследени от баба. Ако баба ви непредвидливо не се е обзавела с ценности, които да наследите, решението е да украсите врата си с шалче.

Няма майтап: това е хитрина на французойките от един век насам и те все още минават за най-шикозните мадами на планетата.

У нас естетиката на шалчето почти не е развита. Най-вероятно заради асоциацията с пионерските връзки отпреди 30 години. Интересното е, че подрастващите, които нямат травми от пионерско-чавдарското светло бъдеще, охотно се украсяват с всевъзможни шалчета. И изглеждат прекрасно.

Казват, че за да се оцени удивителната женственост на копринения шал, трябва да се прекарат поне няколко часа в парижко кафене. Французойките носят шалове навсякъде – превързани през главата; като диадема; като наметало над шлифера; украсяващи дръжките на чантата; вързани около врата по 1 000 различни начина.

Съществуват няколко марки, които практически са легенда в производството на дамски шалчета: Gucci, Etro, Salvatore Ferragamo и разбира се, колосът Hermes. Да се украси с хипермарков, скъпарски Hermes е мечта на не една модна фенка. Статистиката казва, че на всеки 25 секунди в света се продава по едно шалче Hermes, макар че цената е между 400 и 700 долара.

Главната заслуга на шала е, че поставя цветови акцент дори на най-простото облекло. Придава чар и драматизъм. И индивидуалност.

Манията по шаловете избухва в Европа през 50-те и 60-те години на миналия век. Копринени фишута и очила „пеперуди“ носели тогавашните икони на стила Жаклин Кенеди, Грейс Кели и Одри Хепбърн.

В пролетно-летния сезон на 2011-та любителките на романтичните ефекти могат само да се радват на марки като DKNY, Marc Jacobs, Yves Saint Lauren и Salvatore Ferragamo, които превръщат шаловете в пиратски шапки, клоунски препаски и очарователни фльонги. Носенето на шал е абсолютно авторски, творчески процес и всяка жена може да се украси както намери за добре. Носете своите шалове и се наслаждавайте на пролетта!

Галерия Шалове за шик
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg