Автор: Jessie
Публикувано на: 21.03.2011 11:02:00

Рейтинг:

Татково

„Бляскавият сексапил не е моето амплоа“ – казва Стела МакКартни – „Стремя се към естествена, уверена в себе си привлекателност. Моят идеал за красота е жена, доволна от себе си, без да прави особени усилия за това“.

Стела МакКартни е родена в Лондон на 13 септември 1971г. Дъщеря е на Пол МакКартни, най-големият хубавец в най-прочутата по онова време музикална група в света – „Бийтълс“. Детството на Стела преминава в непрекъснати турнета, защото след разпада на „Бийтълс“, баща й и майка й правят собствена група „Уингс“ (Wings – криле). Отгледана е далеч от звездния блясък, като напълно нормално момиче. Навярно затова блясъкът й е чужд и отсъства от нейните ревюта.

На 12 години вече е увлечена от модата. „Мама е моят еталон за мода“ – спомня си Стела години по-късно – „Мама се обличаше безстрашно. Съчетаваше дрехи от различни стилове и се обличаше „гръндж“ десетилетие преди грънджът да възникне. Тя не се гримираше и се подстригваше сама – тотално неравно. Благодаря ти за това, мамо!“ Може би защото западната преса безспирно се подиграва на странния вкус на Линда МакКартни, дъщеря й Стела се заема така всеотдайно с мода. За да реабилитира изборите на майка си.

На 15 Стела започва да стажува при Кристиан Лакроа (Christian Lacroix), а на 19 продължава в колежа по изкуства Сейнт Мартинс. Тя е първата студентка в историята на колежа, чиято дипломна колекция била представена от суперзвездите тогава Наоми Кемпбъл и Кейт Мос. Защото са и били приятелки, разбира се. На подиума звучала песента на татко й „Stella May Day“. Последвала голяма разправия, обвиняване във връзкарство и татковото момиче не завършило с особено висока оценка.

На 26, през 1997г. Стела заместила самия Карл Лагерфелд (Karl Lagerfeld) на директорското място в модна къща Chloe. Лагерфелд полудял от гняв и реагирал: „Chloe трябваше да изберат някое голямо име! Всъщност, те избраха голямо име. Само че от света на музиката, не от света на модата!“.

Лагерфелд обаче сбъркал. Името на Стела (или на татко й) повишили продажбите на Chloe с 500% за четири години. Именно Стела е създател на прочутия момичешки стил на Chloe – пастелен и въздушен. През 2000-та, след като става дизайнер на годината и прави булченската рокля на Мадона (за сватбата й с Гай Ричи), Стела МакКартни стартира своя собствена модна марка.

Първата колекция е провал, критиката се подиграва злъчно и малката Стела решава, че ще заживее на село, ще отглежда коне и ще си намери работа от 9 до 5. Очевидно това решение не траяло дълго, защото госпожица МакКартни пуска нова колекция: този път приета с успех и дори лансира свой парфюм.

Стела създава също така сценичните одежди за турнето на Мадона през 2004-та, за турнето на Ани Ленъкс, прави костюмите на не особено известния „Небесният капитан и светът на бъдещето“ с Дъжъд Лоу, Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу. По същото време Стела подписва договор с Адидас (Adidas) и пуска своя собствена спортна колекция.

След още купчина успешни контракти, щерката на МакКартни се обръща към екологията и се обявява в защита на китовете и делфините. Също като майка си, Стела е убедена вегетарианка и никога не ползва кожи в своите колекции. Работи почти изцяло с органически и био материи. Получава награди за „зелено“ мислене, колекцията й за есен-зима 2009 е обявена за „най-добрата за всички времена“.Все още е доброто татково момиче, не е равнодушна към ставащото по света, а и е работеща майка на три деца.

Татковото момиче израстна в перфектната жена. На нас ни остава да се поучим. И другия път да си изберем специални татковци.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg