Автор: Jessie
Публикувано на: 13.04.2011 15:42:45

Рейтинг:

Вечната

Има много жени, към които времето изглежда се отнася ласкаво. Кожата им десетилетия остава чиста и свежа, без една бръчица дори. И се усмихват често-често, сякаш всичко им е наред, а зъбите им блестят като бисерен наниз. Ако ги попитате каква е тяхната тайна? Ами ще се окаже, че всяка такава жена има своите тайни. Някои не пият кафе, други не пушат, трети не близват алкохол или хляб, четвърти спортуват упорито… Но има и нещо общо между всички: има основни принципи, които могат да се овладеят.

Първо правило - Следете с какво се храните. Стомахът и червата трябва да функционират като часовник. Древните китайци казват, че червата са корените на човека. Ако коренът е загнил или пресъхнал, и дървото повехва. Ако корените са здрави, и дървото цъфти от красота. Здравето на храносмилателния тракт зависи най-вече от едно – свежи плодове и зеленчуци. Чиста вода, чай от лайка сутрин за бистър тен и зелен чай в часовете за хранене, защото подпомага обмяната. Въпросът е откъде ще намерите в днешно време чиста вода. Но намерите ли – ползвайте по 1,5-2 литра на ден. Скоро резултатът ще е на лице. Кожата става копринено мека и свежа.

Правило две - Пълноценен сън. На 20 години може би си мислите, че нощем е по-добре да се купонясва, отколкото да се спи. На 30 ще започнете да се уморявате от будуването. На 40 ще започне да личи, ако предишните петилетки не сте внимавали кога замръквате. Една безсънна нощ и на другия ден ще изглеждате и ще се чувствате като болни. Така че – внимание! Старайте се да си лягате в такива часове, че да можете да се наспивате. Китайците казват „Мъжът се нуждае от достатъчно храна, а жената – от достатъчно сън“. Кратко и ясно. Християните казват „Сънят е подарък от Бог“. Нощем се успокоявате от излишните емоции, а на сутринта те ви изглеждат като бледен факт в паметта. Старите славяни казвали: „Утрото е по-мъдро от вечерта“.

Трето правило - Свежият въздух ражда красотата. Даже и да седите от зори до здрач в офиса и да киснете пред компютъра, разходете се пеша след работа, приберете се без да ползвате транспорт (това не се отнася за тези, които живеят в Обеля, а работят на Цариградско шосе). Човек се нуждае от свеж кислород и от движение, за да оцелее физически. Това влиза е рамката „екзистент-минимум“.

Четвърто правило - Банята. Нашата кожа е най-големият орган в тялото ни и се нуждае от внимателна грижа. В нея се отлагат отровните токсини, други негативни вещества от въздуха тя стопира като преграда. Руската баня и скандинавската сауна са велики изобретения, но и нашият праг към Ориента има добри (османски) традиции към чистотата и СПА масажите. Някогашна хитрина било да се накисне парче грапав плат в солен воден разтвор. След това с парчето яростно се обтрива цялото тяло. Когато кожата стане червена като варен рак, значи е обгрижена хубавичко и клиентът ще излезе от банята здрав.

Пето правило - Консумирайте витамини. Витамините, всички знаят, не се намират в цигарите, нито в алкохола, нито в мазните баници и пици. Всеки сезон предлага своите витаминни депа. През зимата това са цитрусите и сушените плодове. Всеки момент на пазара ще пуснат новата реколта плодове, но дотогава, ползвайте зимната партида: портокали, помело и грейпфрути – работят за вашето здраве.

Шесто правило - Вътрешната настройка.Тайната за съхраняване на младостта е в това да се избягвате негативните емоции на ежедневието. Ако по природа нямате настройка към шегите и радостните преживявания, не губете време, научете се! Човек се научава на всичко, така че и на позитивен поглед към света може да се приучи, стига да постоянства. Спомнете си как се кискахте с приятелки на път от училище към къщи. Толкова е просто: не завиждаш на никого, имаш любимо занимание, любими приятели и всичко ти е едно такова сме-е-шно. И така старостта бяга от лицето. То преминава годините с благо и приятно изражение. Даже без пластични интервенции.

Седмо правило - Възрастта на жената се чете по шията и ръцете й. Така често се забравят шията и ръцете, нали? Зиме не слагате ръкавици, защото сте ги забравили в бързината. След баня намазвате обилно тялото, но забравяте именно ръцете, които са се погрижили за всичко останало. Гледате двете си ръце по цял ден и никак не забелязвате, че кожата се е похабила, че са избили тъмните петна на старостта. А колко е лесно след баня или след продължително миене на чинии, да се намажат с тлъст крем (може и с мас, в която е разтворен пчелен восък – върши чудеса), а после да се сложат плътни ръкавици и така да се прекарат няколко часа. Докато гледате поредното шоу по телевизията. Или нощем, докато спите. Спомнете си прабабите ни, тези Освобожденски мадони, как слагали ръкавици не само зиме, но и през пролетта и есента. Тънки, дантелени и изящни, които съхранявали кожата.

Вечната Ева
Вечната Ева
Вечната Ева
Вечната Ева
Вечната Ева
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg