Автор: Jessie
Публикувано на: 28.03.2011 12:33:15

Рейтинг:

Великите

Еталонът за красота се променя с времето. Преди само няколкостотин години били модни месестите рубенсови хубавици. После светските лъвици пристягали талията си до припадък, а през 60-те години на 20 век излязла на мода Туиги (вейчица) с нейните недорасли форми на прегладняло 11 годишно момченце. Мършавата Туиги и до днес не дава покой на жените, устремени към съвършенство: погледнеш поредната хубавица на корицата и парчето сладкиш засяда на гърлото ти.

В края на 80-те обаче излиза една силна група красавици, с тренирани във фитнес залите атлетични тела, примамливи личица и добре оформени бюстове. Те моментално биват наречени „супермоделите“ и за цяло едно десетилетие стават най-високоплатените и най-известните мадами на планетата. Тогава списанията по света просто заливат съзнанието на хората със Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Клаудия Шифър, Кристи Търлингтън, Линда Еванджелиста, Хелена Кристенсен и Летисия Каста. Ползата от всичко това е, че милиони жени хукват към спортните съоръжения и идва времето на спортните, здрави, перфектни тела.

Синди Крауфорд
Обикновено американско момиче, което посвещава ранната си младост на образованието. Трябвало да стане химик – била приета в университета с най-висок бал, стипендия и т.н. Обаче заради красотата си девицата зарязва учението и се посвещава на модния подиум. Перфектните й форми и легендарната бенка над устните превръщат Синди в първия супермодел, донасят й грандиозни договори за всяка снимка и сърцето на най-известния сред актьорите по онова време – Ричард Гиър. Днес Синди е омъжена за бивш колега манекен, възпитава две деца и се е отдала на благотворителност.

Наоми Кембъл
В модните среди я наричат „черната пантера“. Заради тъмната кожа, котешката походка и дивия нрав. Наоми е родена в Лондон, но майка й е цветнокожа. Наоми е първата черна девойка, появила се на корицата на “Vogue”, което се смята за грамаден пробив. Моделиерът Азедин Алайя лансира Наоми, като я пуска на свое ревю в Париж когато тя е на 15. Следват славни години, в които черното момиче е на върха на кариерата, сменя мъжете (все прочути), забърква се в истории с южноафрикански мафиотски босове и кървави диаманти, и пребива личните си камериерки. Днес Наоми е гадже на руския олигарх Владислав Доронин, живее в Москва и твърди, че е усмирила буйния си темперамент.

Клаудия Шифър
Супер блондинка от Германия, считана за най-богатият модел в света. Състоянието й се оценява на 55 млн. долара. Клаудия е открита от модна къща Chanel и от там насетне никой не може да устои на кукленската й хубост. Дългогодишно гадже на илюзиониста Дейвид Копърфилд (медиите твърдяха, че той е хомосексуален и я наема за компаньонка като рекламен трик), към момента омъжена за друг, майка на няколко деца.

Кристи Търлингтън
Момичето, което направи йогата световноизвестна, също никога не е мечтало да прави кариера като модел. Възнамерявала да се отдаде на конния спорт, цялото си време подарявала на конете. Да поработи като модел Кристи решава, за да събере пари за собствен кон и после да участва в състезания. Съдбата обаче решила друго, Кристи подписала договор с модна агенция Ford Models, появила се на корицата на Vogue и осъмнала богата и прочута. От Puma я наемат да създаде и рекламира линията Nuala, посветена на йога и стречинг. Днес Кристи може да си купи колкото коне пожелае. Вероятно отдавна го е направила.

Линда Еванджелиста
Най-шикозната от екипа на супермоделите. Наричат я „жена хамелеон“, защото може да сменя прически и стилове както другите си сменят четките за зъби. Може да бъде и София Лорен, и съседското дънково девойче, и принцеса, и дива – каквото ви е угодно. Всички фотосесии с Линда се получават като произведения на изкуството. Подражават й много от моделите на по-младото поколение: Мила Йовович (нейно копие), Агнес Дин, Жизел Бюндхен. Линда е първият супермодел, комуто предлагат невъобразими хонорари, само за да украси с присъствието си някое мероприятие. Именно на нея принадлежи култовата фраза: „За по-малко от 10 хиляди долара даже от леглото няма да се вдигна“.

Хелена Кристенсен
Единственият супермодел, който стартира кариерата си с конкурс за красота. Получава титлата „Мис Дания“ и се явява на „Мис Вселена“. Тази корона не отива на нейната глава, но затова пък Хелена получава договор с френска агенция за модели. Хелена става един от ангелите на Victoria's Secret. Смесената й кръв – баща датчанин и майка латиноамериканка – прави от Хелена истински шедьовър. Тя е най-екзотичната и най-харизматичната сред супермоделите.

Летисия Каста
Фотомоделът от френски произход първа в света заявява, че апетитната женственост не пречи, а само помага на кариерата на супермодела. Летиция е с пищни гърди, кръгличко коремче и пухкаво лице. Въпреки това украсява обложките на всички известни модни списания, а на 18 става главен ангел на Victoria's Secret. Участва във филма „Астерикс и Обеликс“, а през 2000г. е избрана за националния прототип на Франция – Мариана, символът на свободата (титла, която се присъжда само на най-известните и любими на французите красавици).

Галерия Супермодели
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg