Автор: Jessie
Публикувано на: 11.05.2011 11:32:20

Рейтинг:

Вело

Модната тенденция отначало предизвиква изненада, понякога недоумение, после се превръща в „писък“, накрая става ежедневие. Така се е случило с дънките например. Щеше да е същото и със стила „милитъри“ (с всички удобни джобчета и комфортни ширини), но на хората им дойде до гуша от войни и ето че милитъри модата увехна.

На нейно място обаче идва много подобна стилистика (само дето е значително по-миролюбива). Дизайнерите я наричат bike-style (колоездачен стил).

Модна къща Burberry, например, нарече новата си колекция Heritage Biker (Потомствен колоездач). И с това зарови милитъри модата.

Естествено, вело шикът не е нещо ново, преди няколко години тази тенденция шокираше гостите по ревютата. Сега вело стилът е на път да се превърне в ежедневие.

И все пак – кои са елементите на вело модата?

На първо място байкърските якета. Също велосипедистките панталони. И разбира се, колоездачните ботуши.

Якетата: Никой не може да си представи милитъри модата без войнишкото яке, нали? Така е и с вело модата. Якето на колоездача е ключът към тази визия. И тук коженото яке може да е страшно многоцветно. Никой няма да се разсърди, ако предпочетете сребриста кожа вместо рокерското черно. Байкърите имат различни отбори, нали така. И са разноцветни, за да се отличават отдалече. Освен всевъзможните цветове, якето на байкъра е с ципове на всевъзможни места – примерно по ръкавите.

Освен пъстроцветните кожени якета, кожени и цветни могат да бъдат и панталоните в тази модна стилистика. Характерното за вело панталоните е, че на коленете имат пришити квадрати, натъпкани с ватирана подплънка. Понеже байкърските панталони са ултра тесни, тук на помощ идват всички свръх нови технологии и фантастични материи, които обгръщат тялото като втора кожа.

Ако някой смята, че вело шикът изключва полите, значи се лъже. Същите тесни материи, с пришити квадратни подплънки и сребристи цветове са актуални и когато става дума за поли.

И накрая – байкърските ботуши. Още един ключов елемент към вело модата. Много популярни в пролетното ревю на Chanel. Такива ботуши се срещат често в субкултурните стилове, подобни са пътъците на ездачите, на мотористите (братя по душа), както и на някои рок знаменитости. Така че Chanel откровено залагат на подобни аксесоари и разчитат те да се превърнат в ежедневие.

Галерия Вело стил
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg