Автор: Jessie
Публикувано на: 17.03.2011 11:15:44

Рейтинг:

Браво

Ботоксът е вреден. Ботоксът е отровен. Минимално количество ботулинов токсин е в състояние да убие кон...

Чували ли сте тези лозунги и друг път? Без съмнение. Някога така се е приказвало и за къпането с топла вода. „Банята всяка седмица е равносилна на смърт“.

С което не искам да кажа, че трябва да си инжектираме ботокс всяка седмица, но все пак може да се отнасяме разумно към добрите му страни.

Има ли добри страни ботоксът? Ами да. Например намалява бръчките. Най-популярната употреба на ботокс е инжектиране в челото. Сбогом бръчки – изглеждаш с 10 години подмладен! Също може да се постави на носа (ако имате особено характерна мимика). Други го поставят около очите, за да неутрализират така наречените бръчки „пачи крак“, но докторите в Европа смятат тази интервенция за прекалено неестествена. Затова тя се нарича „американски ботокс“.

Още американски приложения: инжектиране на ботулинов токсин в стъпалата. Освен че веднагически спира потенето, ботоксът помагал за ходенето на висок ток. Казват, че действа. Поне младите модели се кълнат в това.

Като заприказвахме за потене – в областта на подмишниците се прави серия бързи инжектирания и проблемът с обилните потни кръгове е решен.

В последно време докторите ползват ботокса за неутрализиране на мускулните спазми. Прилагат го при различни тикове на лицето или по тялото. Дори и в някои случаи на заекване можело да се помогне с чудния ботокс.

При хипер нервни пациенти, които скърцат със зъби по време на сън, също се предписва инжектиране. Челюстните мускули се отпускат и пациентът спи като бебе месеци наред.

Освен това най-случайно било установено, че ботоксът лекува мигрена. Пациентки, които застопорявали бръчките на челото, се похвалили, че изчезват болките в главата. Оказало се, че ботулиновият токсин сваля напрежението на мускулите и намалява напрежението на нервната система, тъй че блокира болните рецептори. По предписание може да се инжектира в гърба и врата.

Ботоксът лекува нощно напикаване. Отпуска пикочния мехур, пациентите започват да се контролират по-добре. Проблемът се решава.

Галерия Ботокс
Браво на ботокса
Браво на ботокса
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg