Автор: Jessie
Публикувано на: 20.05.2011 16:13:04

Рейтинг:

Да

“Момичетата с дебели задници правят така, че светът се върти“ – пееха някога Куин. Според статистиката проблеми с целулита и наедряването в задните части имат над 80% от жените в света.

 

Или Куин са безкомпромисно прави, или „целулит“ е просто другата дума за „бедра“.
 
Обаче през лятото целулитът е само пречка пред тънките дрехи, така че давайте да се захващаме за работа и да не пилеем повече време.
 
Правилото е – два пъти дневно се прави масаж на проблемните зони с крем, в чийто съставки влизат кофеин, L-карнитин, екстракт от артишок, зелен чай или други компоненти, способстващи подобряването на лимфодренажа.
 
Ако купувате кремове за кожата си, гледайте да съдържат коензим Q 10. Дланите на ръцете, коленете и стъпалата също се нуждаят от подхранващи кремове – нищо че там няма целулит! Успокоявайте кожата с алое, витамин F, ленено или соево масло, екстракти от невен или лайка.
 
Най-ефективните салонни процедури срещу „портокалова кожа“ са в сферата на ендермологията (масаж с апарат със специални ролчици), меден масаж, вакуумен масаж т.е. вакуумна баня. Най-приятна казват е таласотерапията.
 
Обаче, вярвайте, че само масажистката в салона няма да е достатъчна да реши проблема. Нито да се остържете живи с липосукция е решение.
 
И тук правилото е като навсякъде в живота: „На вълка вратът му е дебел, щото си върши работата сам“. Е, в нашия случай приказката е по-скоро: „На мадамата бедрата й са стройни, щото разчита на себе си“.
 
С други думи масажистката е супер, но основната работа е във вас. Вашата диета и вашият спорт. Те определят наличието или липсата на целулит.
 
Между другото, целулитът не винаги е синоним на излишно тегло. Може да се дължи на хормонални колебания, небалансирано хранене (много захар и мазнини), заседнал начин на живот. Правилното хранене и движението са ключ към избавянето от целулита!
 
През зимата може да се прекали  малко с тлъстите софри и с горещия шоколад (нали и в най-мрачният ден трябва да си достави човек малко удоволствие). Но това зимно удоволствие после излиза през носа, като дойде време да се обличат „разголените“ дрехи от летния гардероб. Значи първо – крем за кожата и второ – плодове и зеленчуци за вътрешен прием. Това е рецептата. И да не забравяме джогинга!
 
В дневното ви меню трябва да присъстват продукти с фибри. Което значи – забравете полуфабрикатите! Пийте по 1,5 л. вода или негазирани течности на ден. Много добре върху процесите на обмяната повлиява зеленият чай.
 
След 25 годишна възраст тялото спира да расте. Клетките се регенерират по-бавно и общо взето механизмите заработват на празен ход. Именно поради това дневният хранителен рацион трябва да се намали. Към 35 години трябва да се намали още веднъж. Тялото не се нуждае от толкова храна, за да функционира: даже напротив – излишната манджа го затормозява.
 
илюстрации от Arthur de Pins
Галерия Целулит
Да не губим време – да се отървем от целулита преди лятото
Да не губим време – да се отървем от целулита преди лятото
Да не губим време – да се отървем от целулита преди лятото
Да не губим време – да се отървем от целулита преди лятото
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg