Автор: Jessie
Публикувано на: 05.05.2011 16:30:39

Рейтинг:

Изкуството

Масажът е едно от най-прекрасните неща, които е измислил човекът, кълнат се някои. И заявяват, че масажът може всичко! Във властта му е да опъне кожата на лицето, да избави тялото от целулита, да облекчи болките в гърба, да ни отърве от напрежението. По света съществува огромно изобилие от масажни разновидност, но общо-взето можем да разклоним това чудо на природата в две направления: лечебен и козметичен масаж. После има и други подвидове: хигиенен, спортен, апаратен, рефлекторен и най-после – самомасаж.

И така какво да изберем – екзотичен масаж с камъни, процедури с апарат или нещо традиционно лечебно? Нека се запознаем с основните видове масаж, за да се насочим към това, което ни харесва.

Тоник

На прага сме на важен изпит, предстои делова среща или просто искаме да се поглезим? Мястото ни е в СПА салона. Тъкмо тук опитните ръце на майстор масажиста ще върнат тялото ни в хармоничното измерение на приятния живот. Тонизиращият масаж ободрява, прогонва сънливостта и апатията. Обикновено продължава между 15 и 20 мин. След него чувстваме прилив на сили.

Коригиращ масаж

Антицелулитната терапия е название на цял раздел „скулптиращ“ масаж, занимаващ се с контуриране на тялото. Тоест, вкарване на тялото в красиви контури. Тук се помещават и меден, и шоколадов, и класически масаж. Антицелулитният масаж се изпълнява около 30 мин. В интензивно темпо. Основната му цел е да разбие депата на подкожните мазнинки. Процедурата е болезнена (относително), но много ефективна. След 5 сеанса се прощаваме с целулита.

Релакс

Да се отървем от напрежението след дълъг и стресов работен ден или сложна седмица. За това помага отпускащият масаж. Обратното на тонизиращият и целулитният, при релакс масажа се използват поглаждащи движения, леки движения и подръпвания. Основната цел на този масаж е да подобри кръвоснабдяването в тялото. След такъв масаж кожата ни става гладка и еластична.

Екзотика

Видовете масажи, които идват при нас от далечни земи имат разнообразни техники на изпълнение. Техните цели също са различни – някои помагат за отслабване, други релаксират, трети тонизират. Най-популярните екзотични масажи са „тай масажът“ т.е. тайландски, терапия с камъни – също Далекоизточна придобивка, ароматерапия от Индия и йога масаж (пак от там). Познати и използвани са и бамбуковият масаж и този с горящи треви, натъпкани в торбички. Кой ще изберем си зависи от личните ни предпочитания и от целта, която гоним. Искаме да отслабнем и да релаксираме едновременно – изборът пада на ароматерапията. Нуждаем се от ободряване – може би ще помогнат бамбуковите пръчици. А за да приведем в порядък обърканите си емоции ще ни помогне антистрес масажът с горещи камъни.

На лицето

Масажът на лице е отделна специалност в изкуството на разтривките. При системни лицеви масажи резултатите са поразяващи. Лицевата терапия избавя от бръчки, разкарва пъпки, обилно овлажнява кожата на лицето и я оживява. Най-хубавото е, че такъв масаж можем да си правим и сами. Нужно е само малко свободно време, затоплена стая и масажен крем с приятен аромат.

Изкуството на масажа
Изкуството на масажа
Изкуството на масажа
Изкуството на масажа
Изкуството на масажа
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg