Автор: Jessie
Публикувано на: 18.04.2011 12:41:55

Рейтинг:

Пролетна

Всяко момиче трябва постоянно да следи как изглеждат крачетата му и да се грижи за красотата им. Особено през пролетта грижата за нозете е особено актуална. Тъкмо сме смъкнали дебелите зимни ботуши и краката ни се виждат от всички. Пък и след плътните клинове и вълнените чорапи е особено приятно да поглезим стъпалата си с приятни процедури.

 

За съжаление не е по джоба на всеки постоянното посещение в СПА салоните и дори непрекъснатото ходене на педикюр и козметик изморява. Хубавото е, че с малко желание, свободно време и отпускаща музика, грижа за краката може да си осигурим и у дома.
 
Например като си направим маска с ягоди. През април ягодите най-често не стават за ядене и вкусът им е като на студено пресован картон, но за маска са идеални. Смесваме 1/2 лъжица захар, 3 лъжици олио и 1 лъжица смачкана на пюре ягода. Тази каша се нанася на стъпалата и на краката докъдето си искаме. Престоява няколко минути и после отмиваме с топла вода, масажирайки. От захарните кристалчета ще падне излишната мъртва кожа и кракът ще стане нежен и релаксиран.
 
Ако пожелаем, може след това да нанесем и ягодов масажен крем. Той се приготвя от кафена чашка прясно мляко, 2 ч.л. мед, 1 л. сметана и 1 л. смачкана ягода. Оставяме няколко минути и отново измиваме с топла вода. След това вече краката се намазват с крем.
 
Цитрусово СПА: Знаем, че цитрусите са вълшебни при простуда и помагат в диетите за отслабване. Тези плодове са чудесни и за кожата. Можем да си направим вана от топла вода, морска сол, лимонови резенчета и няколко капки портокалов сок. Разтриваме кожата докато е във водата, а петите обработваме с пемза. Друг съвет: В чаша размесваме 1/2 чаша захар , пресен сок от грейпфрут, лимон, пртокал, 2 л. олио и малко топла вода. С тази смес се прави пилинг за отстраняване на старите клетки по стъпалата. И след изплакане се намазват с питателен крем за омекотяване.
 
Ванила скай: Сипваме в малко легенче 2-3 чаши топла вода, чашка ананасов сок, няколко капки масло от ванилия и още толкова кокосово масло. Накисваме крачетата за 5 мин, а после ги обтриваме с вълнено парцалче. Ананасовият сок съдържа множество витамини, а също тонизира и избелва кожата. Ананасът може да заменим с лимон – той е не по-малко полезен и живителен. За край на процедурата, намазваме стъпалата с масажен крем, който тонизира и отморява.
 
Цветна градина: Момичетата обичат цветя, а мъжете си примират за аромата им, излъчван от тялото на любимата. За любителките на цветя, това е най-предпочитаната процедура. В голяма купа или малко легенче се сипва топла вода до половина. Добавя се 1/4 чашка морска сол и 10 капки ароматно масло от роза, лилия, орхидея, карамфил или друга цветна есенция по вкус. В легенчето се добавят розови листенца или венчелистчета от друго красиво и уханно цвете. Релаксираме и се наслаждаваме на банята 10 минути. След това смесваме 1/4 чашка морска сол с олио и добавяме 10 капки от любимото ароматично масло (примерно роза). Внимателно нанасяме на стъпалата като специално внимание обръщаме на загрубялата кожа или втвърдените мазоли. Изплакваме нозете и ги обтриваме с грапаво парцалче. После масажираме с любимото цветно масло.
 
Лавандула за релакс: лавандулата е любима на козметици и парфюмери и има защо. Да се направи лавандулов скраб за отстраняване на мъртви клетки е много лесно. Смесва се 1/2 чашка олио с 1/2 чашка морска сол (или захар, ако става дума за чувствителна кожа) и 10 капки ароматично масло от лавандула. Масажната паста трябва да е лека и полутечна. Нанасяме тънък слой върху стъпалата и петите, като го втриваме с масажни движения. Изплакваме, обтриваме с грапаво вълнено парцалче и завършваме процедурата с лек масаж с лавандулов крем или лосион.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg