Красива или обгрижена?

Красива или обгрижена?

09.05.2011 11:20:18

Единодушно е мнението, че външността на жената говори повече от всякакви думи и декларации. Понеже природната красота работи някъде докъм 25-годишна възраст. А после?

После – каквото сами сме си причинили.

Летен грим за ценители

Летен грим за ценители

05.05.2011 18:17:04

Летният макияж е отделен раздел в изкуството на гримирането. Поради това много козметични фирми пускат отделни колекции грим, специално предназначени за горещия сезон.

Главните тенденции за лято 2011 са природните цветове: цветята, слънцето, небесният лазур и землистите оттенъци. Например Dior, Chanel, Max Factor и Givenchy ни радват с ярки „цветни“ боички, а Guerlain, Yves Saint Laurent и Art Deco предлагат да потънем във вселената на пясъчните и морските цветове.

Изкуството на масажа

Изкуството на масажа

05.05.2011 16:30:39

Масажът е едно от най-прекрасните неща, които е измислил човекът, кълнат се някои. И заявяват, че масажът може всичко! Във властта му е да опъне кожата на лицето, да избави тялото от целулита, да облекчи болките в гърба, да ни отърве от напрежението. По света съществува огромно изобилие от масажни разновидност, но общо-взето можем да разклоним това чудо на природата в две направления: лечебен и козметичен масаж. После има и други подвидове: хигиенен, спортен, апаратен, рефлекторен и най-после – самомасаж.

И така какво да изберем – екзотичен масаж с камъни, процедури с апарат или нещо традиционно лечебно? Нека се запознаем с основните видове масаж, за да се насочим към това, което ни харесва.

Изкуството да пробваме обувки

Изкуството да пробваме обувки

04.05.2011 11:16:56

„От нов чифт обувки трябва да получаваме удоволствие, а не мазоли!“ – е мнението на много изстрадали дами по света. Затова, когато избираме пътъчки, трябва да обърнем внимание на няколко прости индикации, които ще ни помогнат да не сбъркаме с шопинга.

Обувки се купуват в първата половина от деня, крачето тогава е „във форма“, докато в следобедните часове стъпалото „оттича“. Освен това трябва да изпробваме и двете обувки, защото всяка жена има разлика (макар и минимална) в размера на стъпалата. Случва се едната обувка да става, но другата да стяга.

Колко е важно да бъдеш сериозен

Колко е важно да бъдеш сериозен

03.05.2011 14:52:57

Важно ли е да си сериозен наистина? Ами важно е. Важно е да се правиш на велик, да глътнеш бастуна и да спазваш поведение на сушена скумрия, за да можеш да допълзиш до кариерните върхове. Или докъдето там са тръгнали повечето.

Адски е важно да бъдеш сериозен, скучен, сив и пепелив. Ако искаш да се умопомрачиш и преди да доживееш 30 да забравиш защо си роден – тогава е много важно да бъдеш сериозен.

Грижа за кожата в юношеска възраст – да се научим на красота

Грижа за кожата в юношеска възраст – да се научим на красота

29.04.2011 14:20:09

На тийнейджърите никак не им е лесно. Не стига, че самите те не знаят кои са, ами и разни родители и учители им се мотаят, за да задълбочават проблемите им. На всичкото отгоре бушуващите хормони ги превръщат в големи гора, навличайки им неприятности като килограми в повече, мазна кожа с пъпки и изпотяване дори 10 мин. след баня.

Малко от подрастващите са в състояние да изтърпят лудите хормони докато нещата се оправят и кожата се изчисти. А младите госпожици дават мило и драго да бъдат привлекателни и всички да ги харесват.

Шик на плажа

Шик на плажа

28.04.2011 18:37:21

Плажната мода не се променя така бързо, както например тази на панталоните или полите. Но бански костюм с моден фасон винаги привлича вниманието на плажа или край басейна. Целите бански прикриват несъвършенствата и позволяват активни забавления на плажа, а банските от 2 части седят превъзходно на хубава фигура.
 
Това лято са актуални банските, които се завръзват с панделки през вратлето и ретро моделите (винтидж стилистиката се превръща в постоянен източник на вдъхновение за моделиерите). Ретро моделите безспорно са секси и стилни и – най-важното – разкриват тялото в най-добрата му светлина.   Симпатичните ретро детайли като воланчета, дантели и бродерии заемат основни позиции в модата на банските костюми този сезон.   Кройките, покриващи най-горната част от бедрата, също се радват на ренесанс.   Модните цветове и щампи, разбира се, лансира

Идеална форма за веждите

Идеална форма за веждите

28.04.2011 17:47:11

Знаете ли колко може да се промени лицето ви, само с малка корекция на веждите? За да се придаде красива форма и да се оформи лицето в перфектно съвършенство, понякога е необходимо отскубването само на няколко косъмчета.
 
Да се намери идеалната форма на веждите точно за вашето лице изобщо не е сложно. За тази цел се възползвайте от молив, който опрете на долната, най-широка част на носа. Изправете молива успоредно на нослето и там където моливът се пресича с линията на веждите, трябва да е техният край. Ако стърчат отвъд молива, значи веждите ви минават за „сключени“ и можете без угризение да отскубнете излишеството. След 2-3 подобни опита с молива, ще придобиете автоматичен усет и ще се справяте чудесно без помощни линийки.   По отношение на външния край пак ползвайте същия молив. И този път опрете долната част на молива в долната най-широка част на носле

Модата в гръб

Модата в гръб

26.04.2011 19:08:49

Не познавам нито една жена, която да се харесва в гръб. Или си мисли, че задните й части са твърде… дебели, или твърде увиснали, или плоски, или изпъкнали…
 
А ако погледнем от друг ъгъл? Няма такова дупе, което да не е с нещо привлекателно. Главното е да се научим правилно да се презентираме в гръб. Нали психолозите непрекъснато ни повтарят, че от всичко трябва да извличаме положителното, дори от издебната в гръб модна икона.   Смъкнати задни части   И така как да разпознаете положителното, ако задникът ви виси на милиметри от улицата? Тоест е меко казано „нисък“? Е какво пък толкова! Важното е главата да си е на мястото. И можете значително да подобрим ситуацията в огледалото, ако работите с главата: Какви дънки носи например Алиша Кийс, която е образец за хубавица със смъкнати задни части? Ами Алиша не слага украшения по дупето си и всякак се стр

Какво прави женската фигура красива

Какво прави женската фигура красива

21.04.2011 12:52:26

Без дрехи – това не е фигура, това е красиво ТЯЛО. Тук става дума за чистата кожа, отсъствие на всякакви петна, стрии, целулит и пр. Става дума за извивките и здравата коса. Става дума за тяло, което ще ни впечатли на плажа. Но то няма нищо общо с хубостта на фигурата.
 
Повярвайте!   Фигурата е пропорция, стройност и грация. И се създава от дрехата и умението да я носим в пространството. Тялото под облеклото може да е далеч не толкова съвършено.   Имаше някога един такъв виц: Мъжът трябвало да се жени и висшите сили го питали какво предпочита - жена му да бъде красавица нощем и страшилище през деня или обратното, ослепителна хубавица денем, на която всички се възхищават, и страшилище през нощта (не помня какво избираше женихът в крайна сметка). А ние какво бихме избрали за себе си?   Не ви ли се е случвало: на плажа или край басейна срещате

Предишна Следваща
Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg